Kerstdiner bereiding

Beste Gast,

 

Wat feestelijk dat wij u deze Kerst toch op afstand mogen verwennen met een Kerstdiner! Onze hartelijke dank voor het bestellen van ons Kerstdiner@Home!

Wij wensen u en uw gezelschap een smakelijke en gezellige avond toe!!

 

Instructies | Aandachtspunten

Benodigdheden

  • keukenwekker | timer |stopwatch
  • oven | koeken- of braadpan | 3 pannen
  • Het is extra smakelijk wanneer de borden warm zijn voor de warme gerechten. De borden kunt u verwarmen in de oven, of u vult bijv. de gootsteen met heet water en legt de borden hierin.
  • Zorg ervoor dat met het verwarmen van de sauzen en crèmes, dit niet op een té hoog vuur gebeurd en zeker NIET laten koken.

 

Voorbereiding

Dek de tafel in Kerstsfeer, steek  kaarsjes aan en serveer alvast een feestelijk drankje en proost met uw tafelgenoten!

 

Brood

Het broodje kunt u vooraf of bij een gerecht serveren.

Wij hebben het brood vers gemaakt, u hoeft het alleen maar 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C af te bakken.

Zorg dat de botertjes van te voren uit de koeling zijn.

 

 1e gang | Coquilles
(bakjes zwart gemarkeerd)

Peper en zout de coquilles en bak ze op een hoog vuur met een klein beetje olijfolie aan beide kanten mooi goudbruin.

Verwarm ondertussen de knolselderij/venkel en ook de beurre noissette/hazelnoten in 2 aparte pannetjes. Neem een warm diepbord en leg hier de knolselderij/venkel op. Verdeel de coquilles over de schelpen en schenk de beurre noissette met een lepel eroverheen. Steek als laatste de krokantjes tussen de coquilles en het gerecht is af.

                                                                                                                    

2e gang | Piepkuiken
(bakjes groen gemarkeerd)

Verwarm de oven voor op 70°C.

Bak op een middelmatig vuur met een klein beetje olie de piepkuiken filetjes mooi bruin rondom.

Leg daarna de piepkuiken filet voor 5 minuten in de oven en verlaag deze naar 60°C. Verwarm nu de fregola salade en de saus in 2 aparte pannetjes. Leg de fregola in een diepbord en leg daarop de piepkuiken filet (snij deze 1 keer schuin door) erboven op. Steek de krokante huid tussen het piepkuiken filet, en schenk als laatste de saus eromheen en voilà het gerecht is klaar.  

 

3e gang | Kalfhaas
(bakjes rood gemarkeerd)

U bent aangekomen bij het hoofdgerecht. Verwarm de oven voor op 170°C.

Peper en zout aan beide kanten de kalfshaas, en bak deze met een klein beetje olie aan beide kanten mooi goudbruin op een hoog vuur. Plaats hierna de kalfshaas 6 á 8 min. in de voorverwarmde oven en verlaag deze naar 160°C.  

Verwarm ondertussen de aardappel mousseline, rodekool en de saus in 3 aparte pannetjes. Pak een mooi groot en warm bord, en maak met een lepel een veeg op het bord met de aardappel mousseline.

Schep de rodekool naast de aardappel mousseline, en plaats de kalfshaas daarop. De saus mag als laatste omheen en genieten maar.

 

 4e gang | Chocolade taartje

(bakjes blauw gemarkeerd)

Tijd  voor het dessert!!

Verwarm de oven voor op 195°C. Bak de chocolade taartjes 13min. in de oven op 190°C. Haal ze daarna uit de oven en laat ze even staan.

Maak met een lepel een veeg op het bord van de hangop. Keer voorzichtig het chocolade taartje om en verwijder het bakje. Als laatste kunt u de gekarameliseerde witte chocolade eromheen strooien.

 

Wij hopen dat u heeft genoten, wij wensen u nog een gezellige avond en graag tot ziens in ons restaurant!

 

Wij wensen u alvast een gezond en smaakvol 2022!

Team EnSuite

Welkom bij Restaurant EnSuite

0