Kerst bereiding

Beste Gast,

Wat feestelijk dat wij u deze Kerst toch op afstand mogen verwennen met een Kerstdiner! Onze hartelijke dank voor het bestellen van dit Kerstdiner@Home.

Wij wensen u en uw gezelschap een smakelijke en gezellige avond toe!!

 

Instructies | aandachtspunten

benodigdheden

 

  • keukenwekker | timer  stopwatch
  • oven | koeken- of braadpan | 3 pannen lepels
  • Het is extra smakelijk wanneer de borden warm zijn voor de warme gerechten. De borden kunt u verwarmen in de oven, of u vult bijv. de gootsteen met heet water en legt de borden hierin.
  • Zorg ervoor dat met het verwarmen van de sauzen en crèmes, dit niet op een té hoog vuur gebeurd en zeker NIET laten koken.

 

Voorbereiding

Dek de tafel in Kerstsfeer, steek kaarsjes aan en serveer alvast een feestelijk drankje en proost met uw tafelgenoten!

 

Brood

Het broodje kunt u vooraf of bij een gerecht serveren.

Wij hebben het brood vers gemaakt, u hoeft het alleen maar 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C af te bakken.

Zorg dat de botertjes van te voren uit de koelkast zijn.

 

1e gang | Salade piepkuiken

(bakjes zwart gemarkeerd)

Maak met behulp 2 lepels, 2 quenelles op het bord van de piepkuiken salade. Knip de punt van het spuitzakje met de kerrie mayonaise en spuit kleine dopjes rondom de piepkuiken salade.

Verdeel de kruiden mesclun ertussen, en strooi als laatste de pinda-kokos crumble op speelse wijze op het bord.  

 

2e gang | Knolselderij-crèmesoep 

(bakjes groen gemarkeerd)

Verwarm de Knolselderij-crèmesoep op laag vuur (let op; niet laten koken!).

Verdeel de soep in een warm diep bord. Strooi vlak voor het serveren de croutons in de soep en druppel met een theelepeltje de kruidenolie erop.

 

3e gang | Iberico koontjes

(bakjes rood gemarkeerd)

Het is tijd voor het hoofdgerecht!

Verwarm de oven op 165°C.

De koontjes zijn al gepekeld & gegaard dus u hoeft deze slechts kort te bakken.  Bak de koontjes met een klein beetje olie mooi goudbruin op een middelmatig vuur.

Verwarm ondertussen de zoete aardappel crème en de saus in 2 aparte pannetjes.  Leg de groenten in een ovenschaal en zet deze 8min. in de oven, verlaag de temperatuur nu naar 160°C.

Pak een mooi groot en warm bord en maak met een lepel een veeg op het bord van de zoete aardappel crème. Verdeel per persoon 4 koontjes op de zoete aardappel crème en leg de groenten uit de oven er speels omheen. De saus mag er nu overheen of naast en het hoofdgerecht is klaar om te serveren!

 

4e gang | Chocolade taartje

(bakjes blauw gemarkeerd)

Tijd  voor het dessert!!

Verwarm de oven voor op 195°C. Bak de chocolade taartjes 13min. in de oven op 190°C. Haal ze daarna uit de oven en laat ze even staan. Maak met een lepel een veeg op het bord van de hangop.

Keer voorzichtig het chocolade taartje om en verwijder het bakje. Als laatste kunt u de gekarameliseerde witte chocolade eromheen strooien.

 

Wij hopen dat u heeft genoten, wij wensen u nog een gezellige avond en graag tot ziens in ons restaurant!

 

Wij wensen u alvast een gezond en smaakvol 2022!

Team Ensuite

Welkom bij Restaurant EnSuite

0